BgyInfo

VonsikVirgília blogja

blogbejegyzés
Négerkocka
2015-01-21 14:01:51
Párom kedvence, négerkocka recept.
Blogbejegyzés
1 komment

Tészta hozzávalói:
• 20 dkg kristálycukor
• 15 dkg Ráma vaj
• 6 db tojás sárgája
• 2 dkg kakaó
• 25 dkg liszt
• 1,5 dl tej
• 1 csomag sütőpor



Tészta készítése:
A cukrot kikeverem a vajjal, egyenként hozzáadom a tojássárgáját (hozzáadom keverem, hozzáadom keverem) hozzáadom a kakaót és a sütőport, majd a lisztet és a legvégén a tejet.
Ebből egy folyós massza lesz. Megvajazzuk, belisztezzük a tepsit, beleöntjük a masszát, 160 °C-os előmelegített sütőben 15-20 percen keresztül sütjük. Figyelni kell fogvájóval, ha nem marad a fogvájón tészta, akkor kész. A kész tésztát le kell hűteni szobahőmérsékletre.

Máz hozzávalói:
• 20 dkg porcukor
• 4 dkg kakaó
• 1 db egész tojás
• 10 dkg teavaj

Máz elkészítése:
Lassú tűzön a teavajat felolvasztom, amint megolvadt, azonnal le kell venni a tűzről. Hozzáadjuk a kakaót, a tojást és a porcukrot. Egyáltalán nem baj, ha ilyenkor kemény, mivel 1-es fokozaton tovább kell kevergetni, amíg fényes nem lesz. Ezt forrón nem szabad a habra tenni, mert belefolyik.



Hab hozzávalói:
• 6 db tojásfehérje
• 30 dkg porcukor
• Fél vagy egy egész (ízlés szerint) citrom leve

Hab elkészítése:
A habot géppel gőz fölött verjük. Lassan kell keverni, amíg kenhetően kemény nem lesz.

Összeállítás:
A habot rákenjük a tésztára, majd az egyik szélére ráöntjük a csokit és felemelve szétforgatjuk. Ne kenjük kanállal a mázat, hanem forgatva öntsük, hogy magától szétfolyjon, és szép sima legyen a teteje.

Blog hozzászólások

A hozzászólás írásához be kell jelentkezned! Jelentkezz be, vagy regisztrálj

1.  rozorro
2015-01-27 09:23:20    
BgyUser
offline
Fincsi!

Fel